Утре продължаваме разоворите с ГЕРБ, посочи Даниел Лорер от  ПП.Всички

...
Утре продължаваме разоворите с ГЕРБ, посочи Даниел Лорер от  ПП.Всички
Коментари Харесай

Лорер: Утре продължаваме разоворите с ГЕРБ

Утре продължаваме разоворите с ГЕРБ, уточни Даниел Лорер от  Политическа партия.

" Всички си дават сметка какъв брой е значимо политическите сили да надмогнат разликите си и да продължат да търсят толкоз нужния консенсус, с цел да можем да предложим на българските жители работеща формула за властта ", сподели той.

Лорер уточни, че оповестяването на състава на проектокабинета Денков е посрещнато с огромна доза страсти и регистрира това като неточност. " Правилният метод беше да завършваме програмата, която ние имахме чувството, че сме на 99% единодушие с ГЕРБ - програмата на ПП-ДБ, която те по този начин задушевно одобряваха по време на диалозите. Мисля, че дозата страсти последователно стихва, което ще ни разреши да продължим диалозите ", сподели той пред Българска национална телевизия.

По думите на депутата всички точки ще бъдат поставени на масата, само че се надява дебатите по програмата да приключат. Лорер още веднъж съобщи, че ПП-ДБ няма да поддържат кабинет с членове на ГЕРБ, тъй като го дължат на своите гласоподаватели. В стратегиите на двете обединения има доста сходства, разяснява още той.

" Установяваме подобие даже с техните стратегии от минали интервали, неща, които те не са осъществили, като газопровода с Гърция, който кабинетът Петков реализира. Убеден съм, че в случай че при втория мандат имаме сполучливо ръководство, доста от тези политики в действителност ще бъдат действителност и България най-сетне ще тръгне по едни напълно други релси ".

Гласовете на ГЕРБ ще са основни за приемане на състава при втория мандат и по тази причина и сега ПП-ДБ водят диалози с тях. ГЕРБ би трябвало да осъзнаят пред какъв избор се намира цялата страна - дали да тръгнем към нови избори, да се сформира коалиция, която да ни тласне в саги като Пловдивския панаир или с втория мандат да се даде късмет на кабинет от експерти да свърши това, което би трябвало да се направи за България, съобщи Лорер. " Готови сме да дадем на ГЕРБ надзор върху осъществяването на този кабинет по всевъзможен начин, които Народното събрание разрешава - председателство и надзор на множеството комисии ".

Лорер дефинира като изкуствени опитите на външни политически сили да всяват разкол в " Продължаваме промяната - Демократична България ". " Ние сме четири партии, всяка от които има своята история и своята идеология. Коалиционният ни съвет действа. Лидерите се събират, обсъждаме и взимаме решения дружно, тъй че обединението се движи дружно напред ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР